Kiselo-slatki plodovi aronije poslastica su sami po sebi, ali se od njih prave i zdravi i ukusni sokovi, marmelade, kompoti, voćne kaše, vino, želeji, sirupi i razne voćne poslastice.
Aronija sadrži sve esencijalne nutrijente - vitamine C, A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9, a bogata je i mineralima - cinkom, željezom, kalijumom, kalcijumom, manganom, fosforom i jodom.
Nazivaju je najzdravijom hranom na svijetu, hranom budućnosti, superhranom, a aronija to sve i jeste - dobra je za prevenciju bolesti, a pomaže i kada je bolest već prisutna.
Neki od najimpresivnijih benefita aronije po zdravlje uključuje njenu sposobnost da:
Aronija u sebi čuva rijedak voćni šećer sorbitol, koji se preporučuje u dijetetskoj ishrani jer ima veliku energetsku vrednost. Takođe, poznat je kao zaslađivač namenjen uglavnom dijabetičarima
Desetine različitih antioksidanata smešteno je u ovom bobičastom voću. Sadrži veliku količinu tanina i flavonoida, a glavnu ulogu ima antocijanin, što aroniju čine najjačim poznatim antioksidansom današnjice. Šta to znači? Kao antiksidans, aronija povećava opšte zdravlje organizma, tako što eliminiše slobodne radikale u krvotoku, koži, očima, organima i tkivima, koji pokušavaju da dovedu zdrave ćelije do mutacije.
100g zrelih plodova aronije sadrži 16.100 ORAC jedinica, dok je dnevna doza potrebna za zaštitu tkiva od 3.000 do 5.000 ORAC jedinica.
Zbog toga je dnevno dovoljno pojesti samo 20 do 30 grama aronije ili popiti sok od aronije
Ovdje imate pojašnjeno kako naručiti naše proizvode na adresu >>>> Kako naručiti !!