BUGI
BUGI

WESTERN BALKANS URBAN AGRICULTURE INITIATIVE

ČAJ PROTIV KAMENCA U BUBREZIMA

ČAJ PROTIV KAMENCA U BUBREZIMA
BUGI
EU
ČAJ PROTIV KAMENCA U BUBREZIMA

Čaj djeluje protiupalno, antibaktericidno, antiseptično i diuretički. Smanjuje bol koji se javlja pri bubrežnim napadima i ubrzava funkciju bubrega čime spriječava dalje taloženje kalcija i mokračnih kiseline.

Upustvo za pripremanje i upotrebu:
1 supenu kašiku čajne mješavine preliti sa litrom hladne vode i ostaviti preko noći da se ekstraktuje. Sutradan zagrijati do ključanja i kuhati 2-3 minuta. Ovako pripremljeni čaj procijediti i piti u toku dana umjesto vode. Čaj piti ne zaslađen. poslije 3 dana uzimanja čaja načiniti pauzu od jednog dana, a zatim nastaviti sa uzimanjem čaja. Ovaj postupak ponavljati naizmjenično. Povremeno kontrolisati urin u toku liječenja da bi se mogao ustanoviti rezultat liječenja i odrediti pravilna terapija.

Sastav: Polygoni herba, Juniperi fructus, Hyperici herba, Cynosbati fructus, Urticae radix, Urticae folium, Rosmarini folium, Betulae folium, Menthae folium.

Čaj protiv kamenca u bubrezima sadrži žara list, breza list, smreka plod, kantarion biljka, pirevina rizom, šipurak plod, žara korijen, ruzmarin list, nana list, a namjenjen je kao pomoć pri rješavanju upale bubrega izazvane  taloženjem pijeska ili bubrežnim kamencem i ublažavanju i eleminaciji popratnih tegoba, kao što su bol, ne mogućnost mokrenja, bol pri mokrenju. Smanjuje bol koji se javlja pri bubrežnim napadima i ubrzava funkciju bubrega čime spriječava dalje taloženje kalcija i mokraćne kiselina.

Važna napomena

Čaj ne pokreće kamenac, on ga otapa!

Nekoliko Savjeta

Uz čaj je bitno pridržavati se još nekih osnovnih pravila:

  1. izbjegavati ili jesti u malim količinama hranu koja sadrži Kalcijev oksalat (čokolada,

    celer, grožđe, slatke crvene paprike, grah, jagode, crni čaj),

  1. Uzimati pojačano hranu bogatu vitaminom B,
  2. Izbjegavati hranu koja povećava nivo mokraćne kiseline (inćune, sardine, pivski kvasac)

Priprema:

1 supenu kašiku čajne mješavine preliti sa 1 litrom hladne  vode i ostaviti preko noći. Ujutro  zagrijati do ključanja i kuhati 2-3 minuta.

Doziranje :

          Čaj piti  4×2 dl, u jednakim vremenskim razmacima.

          Čaj piti 3 dana, a potom napraviti pauzu 1 dan, ovaj postupak ponavljati.

         S A S T A V:

Žara list (Urticae folium)20%, Breza list (Betulae folium)15%, Smreka plod(Juniperi fructus)15%,Kantarion biljka (Hyperici herba)15%,Pirevina rizom ( Polygoni rhizoma)12%, Žara korijen(Urticae radix)8%, Šipurak plod (Cynosbati fructus)5%, Ruzmarin list (Rosmarini folium)5%,Nana list(Menthae crispae folium)5%.

Pakovanje: 100 g

Faveda doo

Faveda doo
  • Mudželiti Veliki br.25
  • 061 395 029