Brašno dobiveno od žitarica iz certificiranog organskog uzgoja! Heljda je biljka koja ne sadrži gluten te je primjerena osobama koje imaju celijakiju.
Heljdino brašno popularno je kao dodatak drugim brašnima ili za korištenje u slasticama.
Zbog svog intenzivnog okusa rijetko se samo koristi za pripremu kruha i drugih proizvoda već se miješa s brašnima poput pirovog, zobenog i prosenog. Brašno od heljde može biti tamnije ili svjetlije boje, a poput integralnog brašna, tamnije heljdino brašno sadrži više nutrijenata.
Unatoč popularnom mišljenju, heljda zapravo nije žitarica već pripada zeljastom povrću.
Heljdino brašno je vrlo kvalitetno brašno i koristi se za pripremanje palente (žganaca), ali i kao dodatak brašnu ostalih žitarica.
Od heljdinog brašna mogu se pripremati ukusna peciva, kruh, palačinke, muffini, a koristi se i za izradu japanskih soba rezanaca. Pogodno je i za dodavanje smjesi za palačinke.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml
Energetska vrijednost 1487 kJ / 351 kcal
Masti 3.0 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.7 g
Ugljikohidrati 66.0 g ..od kojih šećeri 0.9 g
Bjelančevine 13.0 g
Sol 0.01 g
Posebni atributi: Organski
Upute čuvanja: Na suhom i hladnom mjestu
Ovdje imate pojašnjeno kako naručiti direktno na Vašu kućnu adresu - KAKO NARUČITI !!